21.05.2008 г., 10:34 ч.

Звезда в екстаз 

  Поезия
1111 0 13

 

 

Танцувах страстно с Месеца.

Звездите бяха ни прислужници...

Облаците кули сътвориха...

Нощта ми беше... дреха...

 

 

Сами в една небесна стая.

Стените - пурпурно и бяло...

Сатенен аромат на сласт, омая.

Аз, нощната ми дреха, неговото тяло.

 

 

С копнеж докосва ме горещо.

От сладост - трепетно изтръпване.

Ухание на страст и още нещо...

В ръцете му от жар възкръсвам.

 

 

Стенание, отронено в безвремие.

Очи в мъгла, блажено-галещи.

Спирала от високо напрежение...

Звезда в екстаз угасна... Падаща.

 

 

...А някой буден долу на Земята,

съзря звезда в момент на умозрение.

Желание побягна през полята.

Заспа блажено. След прозрение...

 

 

 

 

© Фиона Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??