30.07.2021 г., 14:14 ч.

Звезден човек 

  Поезия
164 0 1

Аз съм Звезден човек!

Не познавам ни свои, ни чужди.

И съм влюбен навек

на Звездите в кристалите южни.

 

Цял Ден съм нащрек.

И Звезда щом над Мен проговори,-

като звезден човек,

устремявам Аз огнени взори.

 

Претърсвам Небето,

примамвам небесното стадо

в Сърцето, в Сърцето,

което по земному страда.

 

Тъй живея отвек,

без да зная за чужди и свои.

Аз съм Звезден човек

и Звездите  са нуждите мои.

 

© Вълчо Шукерски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Всички сме такива, но при някои е осъзнато. Поздрави!
Предложения
: ??:??