9.07.2010 г., 10:54 ч.

Звезден театър 

  Поезия
574 0 0

Танцува безбрежният вятър,

погълнат от своето вълнение,

в душата му, истински кратер,

бушуват безброй съкровения.

 

Обсипва с ласки вълните,

облечен в пясъчни струи,

флиртува галантно със звездите,

без блъфове и увертюри.

 

Пронизва ни лунният блясък,

керванът от песни се носи

и с тихия гларусен крясък

се раждат милиони въпроси.

 

Танцува безбрежният вятър,

ухае на сол и на миди,

в косите ти звезден театър,

под звуците на мандолини.

© Валентин Ангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??