29.10.2007 г., 21:52 ч.

Звяр с очи като моите 

  Поезия
791 0 7
 

На гърба ти мъжки, силен,

днес наместо синори от белезите стари,

дето си ги носиш още от дете,

сега е гордо разположена глава на тигър.

 

Красива, цветна татуировка

прикрила е завидно миналото ти нелеко,

простила е навярно ударите

от нелека бащина ръка

и може би е заличила всички мисли,

пълни със боязън.

 

И таз красива, цветна татуировка

е майсторски пресътворила

страшното очарование на този звяр.

На този звяр - голяма котка безпощадна,

която жертвата докрай мори от бяг,

а после с грация изящна, кръвожадна

я сграбчва ловко за обяд.

 

На този звяр - внушаващ страх и тъй прекрасен

очите сякаш казват ти: "Ще те изям!"

Гръбнакът му - тъй гъвкав и със багри е накрасен

Налита ти за миг и... ам!

 

Та този звяр с очите дивни, сини,

и златната окраска... Остри нокти... Да...

Прилича ми...

Прилича ми на някой, помогни ми!

Животи много също има тя!

 

И тя е котка, знаеш й очите!

Досущ като на този тигър тук.

А дръзката й, хубава походка?!

А сръчните й нокти?! Мъркащия звук?!

 

Тя драла те е много пъти

и все дълбоко впивала се е във твойта плът,

изритвал си я вън безжално от дома ти,

заспивала е в теб, пресичала е твоя път...

 

Красива, цветна татуировка

на силния ти гръб върти глава...

И зъби - шпаги за фехтовка...

Красива е... И плашеща... О, да!

 

И звярът на гърба ти силен

огледа се във моите очи...

Видях му погледа безмилен,

видях чертите си във него... О, прости...

© Дани Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??