Oct 25, 2023, 7:39 PM

Вятърът 

  Poetry
136 3 2

ВЯТЪРЪТ

 

... връхлетя убийствено внезапен,

хвърли се – от тръс във кариер,

ви, скимтя – и сетне взе да хапе –

пуснат стафордширски териер,

 

мъкна, дръгна, тръгна, сече, скуба,

листопада с дълъг дъх отвя –

лятото – под ласката му груба,

хукна през печалните нивя,

 

сиви върволици от войници –

облаците теглеха нощта,

а дъждът бичуваше с камшици

голичкия гръб на есента,

 

девет дни лежа на овчи кожи,

в бял саван снежецът я пови,

вятърът накрая я положи

върху хълма с жълтите треви,

 

рекох си молитвата сиротна,

все от дъжд на вятър я чета...

Нейде с ветровете да се кротна

и да се наспя до пролетта.

 

25 октомврий 2017 г.

гр. Варна, 16, 20 ч.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • “лятото – под ласката му груба,
    хукна през печалните нивя,”
    Адмирации!
  • сиви върволици от войници –
    облаците теглеха нощта,
    а дъждът бичуваше с камшици
    голичкия гръб на есента,

    Невероятна картина!
Random works
: ??:??