На А.
Животът преминаваше край мен.
Понякога бе весел.. По-често бе тъжен и студен.
Понякога намигваше ми закачливо,
По-често ме изгаряше до болка, сякаш бе огниво.
Ден след ден седях във мрака,
А той фучеше с бясна скорост без да чака.
Молех го поне за малко да забави ход,
Та да се огледам и към щастието си да открия брод.
Не ме послуша… даже май не забеляза
Тази моя пълна с горест фраза.
Препускаше стремглаво, с нетърпение…
Бързаше да ме заточи в собственото ми забвение.
Навярно с него щяхме да се разделим скоропостижно
(И даже нямаше да е въобще престижно),
Ако в деня на нашия романс не бях разбрал,
Че бързайки оставил ми е теб и цялата вселена ми е дал.
04.02.2024
© Владимир Велев All rights reserved.