Една безсмислена ограда
разделя гробищата стари
от улицата. Тези вътре,
приели своята награда –
смъртта, не могат да избягат
макар и за една цигара,
а другите, дори да страдат
живота, влачейки самара
на делниците си, веднага
да влязат вътре не желаят...
© Ангел Веселинов Todos los derechos reservados