25 ago 2006, 0:30

**** 

  Poesía
704 0 0
Въздушни кули - срутват се на пясък... 
Без смисъл мисли прогонват се от вятър...
Слепците гледат - очи умират в блясък...
И глухи чуват - подхлъзват се на плясък... 
Светци неземни - по дъното се реят,
набожни роби за демоните пеят...
Накладен огън - превръщасе на прах,
а всичко живо със себе си играе шах... 
Умът убива бедното сърце,
а волята горката - стана за мезе...
Игра на котка-мишка с глупостта 
и споменът се пази зорко от гордостта...  
Идеи много в презумция една,
новороден умира в болка и тъга,
подложен от безвременни мъчения,
живеещ перпендикулярно на реалността... 
Светът върви обратно някъде,
не мисли никой, само суета...
Илюзия, че хубаво се влачиш дълбоко
и бездънно в калта... 
Но не, не се говори за депресия,
несвързан е брътвежът на мъртвата душа...
Цари велико кралско безразличие,
погледнато през цветни стъкълца...    

© Виктория Минева Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??