5 feb 2005, 15:21

* * * 

  Poesía
962 0 0

Ако ми кажеш, че светът
е сноп от чужди водопади -
то знай, че моят свят е кът
с изпъстрени ливади.

И той не е създаден днес
от песни позлатени,
а е преминал трудно през
столетия до мене.

И в мен тече славянска кръв,
историята плаче,
че късчето кафява пръст
за теб нищо не значи.

Аз яхвам своя шарен кон
в галоп да те догоня
и нека моя слаб подслон
да бъде твоя здрава броня.

© Мира Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??