Сърцето ми проплака,
очите ми обляни,
тялото е цяло,
душата ми е в рани.
Успях ли да извикам
или пак зъби стискам?
Ръката мръсна виждам
и да избягам искам.
И толкова е черно,
и сълзите пресъхват -
пак дишам равномерно
или към мен пристъпват
и бавно пак потъвам,
и нищичко не чувам.
И вместо да изплувам,
май просто съществувам...
© Зл Павлова Todos los derechos reservados