Ах, вийте, сирени, съвест будете,
правда и вяра в народа осветете...
За правда и мъдрост живот те дариха,
не свити и плахи, а борбен дух градиха...
Вийте, сирени, за Ботев и българска чета,
за всички погинали за наша свобода,
нима и днес, продажници жалки,
народ продават и пак погазват, за беда...
Вийте, сирени, сърцето жадува,
съвест да не дреме, да не кротува,
нов ред и нови морални устои,
защо живот дариха толкова герои..!?!?!
Да будят сирени сетива заспали,
духовност и кръв, за нас що са дали?
Поведи се, народе, в мощна Атака,
справедливост и ред сърце да дочака!
© Елена Калчева Todos los derechos reservados
Патриотично!
Похвално!