2.06.2008 г., 14:17 ч.

02. юни... Вийте, сирени... 

  Поезия » Гражданска
683 1 3
                   02. юни...  Вийте,  сирени...


       Ах, вийте, сирени, съвест будете,

       правда и вяра в народа осветете...

       За правда и мъдрост живот  те дариха,

       не свити и плахи, а борбен дух градиха...


       Вийте, сирени, за Ботев и българска чета,

       за всички погинали за наша свобода,

       нима и днес, продажници  жалки,

       народ  продават и пак погазват, за беда...


       Вийте, сирени, сърцето  жадува,

       съвест да не дреме, да не кротува,

       нов  ред и нови  морални  устои,

       защо  живот дариха толкова  герои..!?!?!


       Да будят  сирени сетива заспали,

       духовност и кръв, за нас що са дали?

       Поведи се, народе, в мощна Атака,

       справедливост и ред сърце да дочака!


            

© Елена Калчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??