6 nov 2021, 10:31  

*** 

  Poesía » Otra
380 3 31

Алфа, Омега, Делта, Гама

тест трябва да си правя.

Плюнка плюя сутрин във фунийка

пункция в носът правим в дружинка.

Със зелен сертификат ни задължават

ох, за ваксината всеки ден ни убеждават.

Досега казваха предпазвала е тя,

а сега само повдига имунитета ама

пак знай драги, че ще се разболееш

можеш дори, ако оцелееш, да оглушееш...

По телевизията теглят се лотарии,

награждават ги боцналите комарджии.

Сто смарт часовника знай ще раздадат

малка част ваксинирали ще възнаградят!

На други кмета подарява им море

толкова струва човешкото здраве!

Във Варна предлагат им ваучери за пазар,

ако се ваксинират пред техният хангар.

Хората се вдигат вече на протест

без зелен сертификат ще минеш днес.

 

© Виктория Милчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • И мама и пастрокът ми, който е с болно сърце и също пие антикоагуланти.
  • Мама също е ваксинирана, при положение че е с тромбоза на синусовия нерв и пие лекарства за разреждане на кръвта. Слава на Бога, добре е.
  • Нито аз, нито мъжът ми, нито някой друг е имал странични ефекти, включая и съседката, която е на 94.
  • Аз, Наде, нищо нямах, мъчих се половин час да вдигна една температура, но стигнах само до 36,8 и се върнах на обичайната си 35.3. Обаче имах нещо като мускулна треска на двата крака около пет дена, а това съвпадна и с магнитотерапията на коляното ми, но днес съм кукуряк.
  • Истината никога няма да се разбере, колкото и каквото да говорим. Вирусът мутира, всичките им теории се оказаха предположения, но въпреки това съм твърдо за ваксинацията. Между другото и аз две седмици имах хематом на рамото след третата доза, но заради това, че ваксиниращата вдигна скандал на мъжа си по телефона и като влязох се излетя, като Шака Зулу със спринцовката.
  • Нали знаете, че всъщност ковид не е някво чак толкова ново явление. Мога да дам примерите от различни анти-ваксърски и анти-ковидски форуми (в които естествено се подвизавам и аз ) за онзи епизод (от преди години)на "Семейство Симпсън", където се появява вирус със същото име или пък дори и публикации в наши парцали..., ъъъ, извинете, исках да кажа наши вестници (също от преди години) където също се говори за ковид.

    Което ме води до следната мисъл- ако ковид не е нещо ново, значи съответно е имало и разработвани лекатрства/ваксини за него. И следваща мисъл-ако тия разработени лекарства/ваксини бяха дадени на хората (доброволно, а не по принуда) още в началото на 2020-а целия тоя цирк отдавана щеше да е приключил и сега ние с вас нямаше да водим този разговор (а всеки от нас щеше да се занимава с любимите си неща без ограничения- в моя случай, ходенето на концерти, например )...
  • Е, за тотален контрол - трудно, аз толкова теории на конспирацията чух и видях, че паднах, особено една, дето с клечките за ПСР ти вкарвали наночастици в носоглътката и така щели да ти увредят ДНК-то, нали се сещаш, че ако ставаше така, никой няма да те пита, а направо ще ти ги сложат в клечките за уши моето скромно мнение е, че просто се случи, някой отвори Кутията на Пандора.
  • Ето тук Валентина е права за антракса, обаче се овладя бързо защото има такава ваксина....А в Ухан, наистина има лаболатории, преди време чрез гугълмап ги имаше, ,... и после, после минала някаква котка между стъклениците, бутнала една,..чистачката видяла това, забърсали мокрото с парцал, и го хвърлила през прозореца в реката,.. реката минавала през пазара в Ухан,една жена взела вода от реката и напръскала зеленчуците си,. и така разходката на К19 по света започнала... Никак не е до шеги, излиза по-сериозно
  • Аз цялата "пандемия" я изкарах с две маски :D (като и двете си ги получих безплатно от работното ми място-да, да, знам стиснат тип съм, 'ма к'во да напрая кат' ми досвидя да дам 1.50 за няк'во парцалче на устата ;D )...А-ха, "изпуснато", "разработка", "кой ще плати"- всичко това не ви ли води до едни, такива, "кощунствени" мисли и въпроси (отговорите на които можете да откриете в по-предишните ми коментари )?!

    Да, Валентина, има такива случаи (прецеденти) на "случайно" изпускане на болести/вируси. Ама когато стане "ежедневие" работа вече почва да става доста съмнителна...
  • Определено, Петре, за мене изпуснато, вероятно е разработка, в цялата тази история има и един друг момент - а именно - кой ще плати - защото в началото и Китай, и СЗО мълчаха и обясняваха, че не било толкова страшно, но после се оказа, че е, още преди да дойде до нас, мина в Италия, Испания - тотално затваряне, между другото би трябвало рентгенографиите да се ползват за статистика, защото ковидната пневмония е твърде характерна, а ПСР-ите невинаги дават резултат.
    Христо, миналия век има доказателства за изпускане на антракс от лаборатория в Русия, поинтересувай се, действителен случай е.
    https://webcafe.bg/istoriya/1313954432-zagadkata-ot-sverdolovsk-ili-nay-golyamata-epidemiya-s-antraks-v-istoriyata.html
  • Брейййй, че как така ги изпускат тия болести смъртоносни ?!??! 'Начи , имам усещането, че това там (от която и държава да е тръгнало) не са няк'ви супер модерни, свръх-високо охранявани и високо, високо, високо (почти извънземно)-технологични лаборатории, ами няк'ви долнопробни, разградени дворове ;D ...От които разградени дворове бацилите могат спокойно да си щъкат, да влизат и излизат когато си поискат (сякаш влизат и излизат в леглото на дива купонджийка-първокурсничка нейде из Студентски град :D ), без никакъв, ама АБСОЛЮТНО никакъв контрол и мерки и протоколи за сигурност ...Извинявай, ама то в моето мазе, (където по принцип не държа нищо друго освен някоко литра изветряла ракия и два буркана вкиснала лютеница) нещо може да влезе ( и съответно- да излезе) по-трудно :D ...
  • Валентина, Христо, написах '' има нещо скрито...'' първите сведения за К19 дойдоха като журналистическа сензация, за нов грипен вирус, изведнъж от Ухан се пренесе в Европа, САЩ и навсякъде по света.
    '' Нещото '' не се влиае нито от горещината , нито от арктчески студ, не признава гени на различните раси, все пак ако е естествен вирус, би следвало да има някаква спирачка, а той мутира в новите си форми,.. а ако е наистина някакъв инженерно модифициран продукт.
    За ваксиниране или не, за вид ваксина,.. ами аз специално не съм чул две еднакви подкрепящи се мнения а ако прибавим и насаждането на страх от медиите,...резултатът е на лице. После, нали считаме неизпълнението на някаква заповед за геройство...
    '' Ако преживееш 3-4 вълни на пандемията с еднократна маска,
    то ти си безсмъртен..'' из китайски народни мъдрости
  • Не е тръгнало от прилеп, Христо, изпуснато е, просто е изпуснато и неглрижирано в началото, но се случва, наистина се случва.
  • Валентина, пак ти казвам. Зад всички тия "абсолютни антагонисти, противоположни политически системи, държавни устройства...." и т.н. СТОЯТ конкретни хора, по-известни сред масовото население като политици (извинявам се за мръсната дума, която използвам :D , знам че правилника на сайта го забранява ;D !). А всички тия политици (извинете още веднъж за вулгарния израз :D ) ги е обединявала както преди, така и сега (и предполагам- и за в бъдеще) жаждата за власт. И това, което "се случва тук и сега" им дойде добре дошло ( и с риск да ме заподозрете в привърженик на още една конспиративна теория- е дирижирано от тях)...Нали сериозно не вярваш, че всичко тръгна от един недопечен прилеп ?!?
  • Христо - пак си помисли - абсолютни антагонисти, противоположни политически системи, държавни устройства, категорични врагове в икономически и социален план - не става, съжалявам. Крайно време е да приемете, че се случва тук и сега. Какъв тотален контрол ви гони, просто не е истина.
  • Ами то всички от тези, които ги изброи се възползват от ситуацията според собствената си изгода. Всеки от властимащите в "дадената страна, религия или икономическа система" си действа по свои си схеми (и си получава това, което му е нужно от така създалата се ситуация). Пак казвам- едни (почти неограничена) власт и контрол, други пари, пари и още пари... Света не е нужно да го наговаряш за каквото и да било- имаш си "чучело" (в случая- ковид), с което да наплашиш "поданиците си", имаш си и послушни медии, които да разпространят заплахата и периодично да подържат страха и после всичко си тръгва и се разпростира по "ефекта на доминото". Това е като за начало- после вече действаш според ситуацията и доколкото страха хване "декиш" ( а е явно, че хвана доста "декиш" тоя пусти страх !).. А и да не забравяме, жаждата на политиците за власт- всеки иска да бъде избран на следващите избори (а е ясно, че това няма да стане, ако "хвърли" поданиците си в "устата на лъва", разбирай ковид)...
  • Христо, социален експеримент казваш - ха сега да ми обясниш как може да наговориш цял свят да се включи в социален експеримент - абсолютно враждуващи религи, коренно и противостоящи си икономически системи и държавни устройства - това ппрактически как може да стане, любопитна съм
  • Амии, скрито! Нищо скрито няма. Тя работа е ясна- социален експеримент, упражняване на контрол, задоволяване на болни амбиции за власт и още по-болно (пре) задоволяване на ненаситност и алчност (шшш, еййй, фармацевтичните компании- не съ ослушвайти, точно вас имам предвид в частта от коментара си за алчността и ненаситността :D , също и политиците !!)...
    И разбира се, и все пак наличието на някаква болест (грип? или както искате там го наричайте). Обаче, доколкото помня (да ме поправят тези, които никога не са боледували през живота си :D )- то болести (грипове) винаги е имало. Почти всяка зима. И в бъдеще пак ще има. Почти всяка зима... Самия аз съм лежал в болница следствие усложнение от грип (мноооого преди Ковид). Имам познати, които имат починали близки следствие усложнение от грип (мноооого преди Ковид)... Масова истерия е това, което започна през 2020-а.
  • Поздравления за актуалната творба...чета днес за нови мерки в Австрия, Гърция... че има нещо скрито - има,.. но какво е то
  • "Всеки има право да се ваксинира или не, но не по този начин!" Точно така, Виктория, напълно споделям тази гледна точка. Което най-вероятно ме превръща в анти-ваксър и ако е така- да, такъв съм (извинявам се за което на всички, които толкова се зомбираха покрай тая "пандемия", че и антифриз биха пили, стига да ги убедят, че е за тяхно здраве ,а то е видно, че не е никак трудно да бъдат убедени в каквото и да било )...

    И докато сме на тема публикации от Фейсбук, ето нещичко актуално и от мен тогава (днес следобяд го прочетох- още топло-топло)... "За първи път в човешката история можем да предаваме заболяване, което нямаме на тези, които се имунизираха срещу него!!!" Ай, честито :D !!!
  • Ще те върна малко назад - първата ваксина на кого беше - на Русия, Спутник. И знаеш ли колко хора заявяваха, че биха се ваксинирали с нея? Апропо, даже президентът призна под сурдинка, че се бил ваксинирал тайно миналото лято. Хехе. Ти да видиш. Но когато ЕС не даде зелена светлина на Спутник, започнаха броженията. Мислиш ли, че в Русия няма странични ефекти от тяхната ваксина, а китайската се оказа и не така ефикасна - винаги има. Но това не е основание за тоталното отричане. Благодарение на ваксините много болести в света са само спомен.
  • Аз спазвам мерките и ходя с маска на БАН. Аз също виждам тези,които не ги носят правилно или не ги слагам. Линка е на еврокомисията с последни данни от 14 октомври. Сега и Федералния съд е САЩ е спрял заповедта на Байдън! Тази ваксина е избираема и всеки от нас има право на личен избор! Има и хора, които и да искат не могат да я поставят поради здравословни причини...
  • Вики, ако всички спазваха мерките... да, ама не, всеки ден пътувам в градския транспорт и гледам демонстративно носене на маски под брадичката или изобщо неносене... случаи винаги има, и аз мога да дам хиляди линкове на хора, които си отидоха от вируса и предсмъртно ни пращаха по вайбъра послания - Ваксинирайте се, защото мамата си ее...ло
    Но Мазако го е казал най-добре. Повтарям - такова мракобесие да вла
    дее българина в 21 век си е направо престъпление.
  • Всеки има право да се ваксинира или не, но не по този начин! Избора е личен избор! При мен също умряха много хора и някой са от ваксината! Не желая само децата ми да бъдат тествани в училище и детската градина. Всички вкъщи носим маски на БАН с филтър. За мен е грозно и недопустимо живота на човек да е равен на смарт часовник, валчери за магазин или почивка на море. Имам близка след ваксина загуби слух с едното ухо. Друга беше със синя ръка и болка повече от месец.. Има и други случай! Аз вярвам на този линк. Тук ни спестяват тази информация https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/B-9-2021-0475_BG.html
  • "Класически българин"
    Яде кренвирши на поразия, за три лева килото, но когато го питат дали ще се ваксинира, вика: "— Аз да не съм луд, не се знае какво има вътре. " 😁
    "От Фейсбук"
  • Аз се ваксинирах, Виктория, и не се срамувам от избора си - около мене много хора умряха, не знам защо в 21 век българина го владее такова невероятно мракобесие.
  • Ако се засрами Господ, за творението си, то ще е заради българите!
  • Да МЗ теглят в ефира на канал 1 печелившите. Преди няколко дни в присъствието на зам. министърът бяха изтеглени първите 26 души. Това стана в сутришния блок. Ще раздадат общо 100 часовника.
  • и лотария ли има... интересно
  • Аз също не искам
  • да, иммунозависимым становиться не хочется...
Propuestas
: ??:??