29 nov 2017, 13:41

Изгубих се в посоките на дните 

  Poesía » De amor
4391 61 40

Изгубих се в посоките на дните.
Сърцето ми мълчи. Разнопосочно!
Живея си (на някого в очите)
Умирам - иначе... Съвсем нарочно!

 

На някого - във сънищата влизам.
Неканена, и рошава. Пияна!
Събличам скромно бялата си риза.
Оставам само по Душа. И рана.

 

За някого - съм сламката последна.
За някого - недостижима кота...

Бездомен мой! И аз си имам бездна...
Две крачки ми остават - до Голгота.

 

Прости ми, че не мога да ти пиша!
(На птиците перата оредяха...)
Понякога - за тебе плача скришом.
Но двете ми ръце - не правят стряха...

 

Кафето е студено във неделя.
(Навярно тишината го убива)
Сърце не топли чуждата постеля.
И на раздяла - всичко е красиво!

 

О, на раздяла - всичко е красиво!

Не сте ли забелязали - внезапно,
буквално миг, преди да стане сиво -
как ни връхлита Любовта - обратно?

 

Съвсем за кратко - два, три мига, само! -
за да обърка повече нещата...
С усмивка крива, после, с голо рамо -
виновно се изнизва... през вратата.

 

Когато се изгубя - съм в очите
на всички недовършени любови...
Една от тях (най-тъжната) се скита...

За нея ли съм - капката отрова?

 

Навярно съм... на Времето в сълзите -
когато, всъщност... никъде ме няма!
Студено е... без обич под звездите...

И тясно е за сам...  легло за двама.

© Гълъбина Митева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??