21 nov 2010, 21:36

* * * 

  Poesía » Filosófica
711 0 0

Хотелска стая, карти на пода,
вино по масата, скъсани покривки,
миши затвори над всяка дупка,
отпушени дъхове, леден свят,
мухлясала закуска, легнали тела,
хлебарки и змии, владетели на тези подове,
добре дошъл на тази земя,
ти вече полудя и влезна тогава,
събуди се в  едно странно легло и ме видя, нали,
бях се скрил зад твоята
дървена маса, проядена от съмнението ти,
аз съм твоят дух преди време,
това, което си забравил,
хълмове и дъжд, и миризми, и прах,
ти нямаш родители, ти се роди
от постоянно повтаряне,
ти беше грешката,
това е твоят свят, ти си клошар,
сред студ ти си новият убиец,
ти си този, когото ще гледат, когото няма да следват,
помисли и ела с нас,
до теб има чудовище, отврати се от него,
отпий от чашата и добре дошъл...

© Атанас Къшев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??