11 ago 2017, 23:07

125 грама хлеб 

  Poesía
704 2 6

                              на дъщеря ми

Ти помниш парченцето
                          черничък хляб!?
Увито във книжка
                    и взе го за спомен!?

Но с Него –

                 живял е блокадният
                                                град!
Не паднал,

           а вярвал!
              Дори и огромен –

гладът не сломил
              великите
                        хора!

Останали детските

                   листчета бели,

с почерк, напомнящ

                 игрите на двора!

Те ужаса на Смъртта

                   са видели –

очичките 

            пълни

                   с ярост

                              и влага!

И зовящите,

              проклинащи

                              думи –

дете на дете –

                  венец

                         да не слага!

Да има детство,

                а не

                   война

                        и куршуми!!

Ех, мое

              мило,

                  синеоко

                              дете!

Не подритвай

               татко

                       коричката

                                   хлеб!

Че тя е

            разбитото

                        малко

                               сърце

на Таня –

           от гладът

                       жесток

                              и нелеп!!!

 

© Шани Todos los derechos reservados

25.10.1987г.
Пискаревское кладбище

Гр. Ленинград

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??