11 sept 2012, 10:22

2002 отново 

  Poesía » Otra
670 0 0

И боса вървя по алеята мокра,

препъвам се в клонка и стъпвам във локва.

Обръщам се плахо и свеждам глава,

а очите ми срещат кална вода.

 

Заглеждам се в нея и виждам една

изгубена, болна и слаба душа.

Извръщам се бързо, обръщам ù гръб

и очите ми мрачни потъват във скръб.

 

Презряна от всички, далеч от света,

тя търси утеха в страха на нощта.

Деня тя посреща със злоба и гняв,

живота объркала в хаос и жаф.

 

Изправям се рязко и тръгвам напред,

връхлитат ме спомени в никакъв ред.

И някак незнайно подминах страха,

догоних и върнах аз свойта душа.

© Анита Йончева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??