на Петя
Ти идваше с крилете на някакво загинало летящо животно.
Имаше същите криле- на загиналото, прекрасно животно.
Носеше същата необяснима кръжаща печал-
или същата бълбукащо- изненадваща радост,
същата внимателна успокоеност…
Ти навлизаше със всичката си неприкривана чистота тук-
където красивите летящи животни наричат приказка.
© Петър Todos los derechos reservados