26 sept 2017, 14:02

***** 

  Poesía » De amor
472 0 2

Нямам нужда

    от Бог- 

да се моля

    да си моя! 

Нямам нужда

    от дявол –

  душата си

да продам

    да те докосна! 

Имам нужда, 

всичко от което

     имам нужда

  е да ме хванеш

   за ръка –

да вървим заедно

    по пътя на

     греха! 

  Тоя същия грях, 

  който свързва

    две души 

    навеки!

  Който пламва

         в две сърца, 

   като въглени

           горещи!

    Свещеника –

    казва били 

   сме грешни...

Хора, съдби, бори

    се всеки за

    насъщния...

Храм – илюзия!

  Нека палят свещи!

 Нека измамно

    опрощение

    да търсят!...

Ти, момиче, ела –

    нека изгорят

  нашите сърца

   на кладата

 на греха свещен! 

    Тя е нашият олтар!

На него ще 

       принесем 

   на боговете

  телата си, като

    свещен дар!...

© Давид Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??