Непреклоним е българският дух
и нестихваща е българската воля!
Планината още пее свойта песен,
а земята с кръв пропита е по зла неволя.
Падналите в боя опълченци своя героизъм завещаха,
а към тях народът почитта си обещаха.
Сабята, желязна плът пронизва,
героят от куршум угасва, на въже провисва,
ала мъртъв не остава, и въпреки че повален е,
споменът живее, а идеалът несломен е!
Сражението към своя край е,
върхът във тишина заглъхва
и последен вопъл, въздухът студен прокъсва
и не, не е погребан хъсът,
просто българският дух възкръсва!
© Гергана Todos los derechos reservados