13 jul 2011, 0:34

* * * 

  Poesía » De amor
896 0 5

Ще питам северния вятър,

той плаче ли за теб сега,

или случайно по стъклата

се стичат капки самота.

 

Ще питам утрото смълчано,

очаква ли смутено вън

сред листи странно разпилени

да минеш ти като насън.

 

Ще питам есента студена,

от жал ли тъне във мъгли,

или в любов несподелена

ще се загубим аз и ти.

 

Ще питам голите дървета,

дали и те скърбят така,

или сред тях стаена шета

с душа на вятър вечерта.

 

Живка Юрукова

 

© Живка Юрукова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??