26 jul 2017, 0:00  

*** 

  Poesía » Otra
481 1 1

Знам, колко отчаяния са ме спохождали,

щурмували са мойта непристъпност

и мислите с невяра са оплождали,

засявали са нощите ми тръпни.

 

Тъгите, като листопад отгоре ми,

са стелили платната си мъртвешки.

Сто болки пуснаха в душата корени

и се разлистиха в гора от грешки.

 

Страхът присмиваше ми се озъбено,

подобно на бездомно, бито куче.

На чувствата в заоблените ръбове

се блъскаше до кръв животът скучен.

 

Но се превърнах в птица и стремително

понесох се, забравила умората.

Зачеркнах всички строги въпросителни

и с обич дадох светлина на хората.

 

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Отчаянието, тъгата, страхът - нашите лоши съветници....
    Добър, оптимистичен финал! Поздрав!
Propuestas
: ??:??