3 abr 2010, 21:24

* * * 

  Poesía
734 0 32

 

 

 

                               LET  THE  SUNSHINE  IN

         __________________________________________

 

 

 

 

                              Отключете ни Слънчевата Светлина...

                              През звуковете да полети със крилете на вятъра.

                              Златен венец, вплетен в златни коси. Разпиляла.

                              От извора слънчев до насита жадно да пие.

                              И бавно изтляла.

                              Със заника да догаря тихо на запад.

 

 

                              Властници горди. Бляскави. Ала нечестиви.

                              Роби на тъмнината. Разгула. Покварата.

                              От колко години насам. И сякаш завинаги.

                              Всеки сатир може да стане тиранин.

                              Във тази „ега ти държавата”.

 

 

                              Говорите думи празни с езици отрязани.

                              Забравяте сякаш, че няма ковчег със джобове.

                              Казвате, че оцелявали само пригодните.

                              А точно тях отдавна вече ги няма.

                              Заминаха. Или умряха...

                              Недочакали да остареят.

 

 

                              А тез, що останахме –

                              все едно също сме липсващи.

                              Бездумни. Без воля. С празни очи.

                              Отчаяни. Стопяващи се...

 

 

                              Не настана ли време да призовем отново?

                              Духовете на заминалите. И прокудените.

                              И загубилите се.

                              И ничком паднали, да помолим Лодкаря...

                              Като Харон през Стикс да ги докара обратно.

 

 

                              И ето... Чул сякаш молитвите горестни.

                              И ето – през злокобното блато провижда се ладия.

                              А в нея сал един Харон връща обратно...

                              Дано той да е Спасителят на МАЙКА БЪЛГАРИЯ !!!

 

                              Амин.

           ____________________________

 

 

 

                             Христос Воскресе!

 

 

 

 

© Виктор Борджиев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??