* * *
Обират в тъмното човек.
Внимателно. Без суматоха.
Един дискредитиран век,
изгубил своята посока,
заменя дългите дула
с опрени нощем пистолети.
На потърпевшите чела
съвсем не им е до куплети.
Когато гледа през ключалка
човек, случайно оцелял,
той, колкото и да е жалко,
ще види не звезди, а кал.
© Асен Димитров Todos los derechos reservados