29.07.2010 г., 23:31 ч.

* * * 

  Поезия » Гражданска
459 0 6

*                 *                  *

 

 

Обират в тъмното човек.

Внимателно. Без суматоха.

Един дискредитиран век,

изгубил своята посока,

заменя дългите дула

с опрени нощем пистолети.

 

На потърпевшите чела

съвсем не им е до куплети.

 

Когато гледа през ключалка

човек, случайно оцелял,

той, колкото и да е жалко,

ще види не звезди, а кал.

© Асен Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??