Приятелю,
любовнико,
съпруже,
сине,
ти моя нежност и метафора
на думите “любов, ”сърце” и “дом”.
С ръце, създадени да ме прегръщат,
и с дух - възторжен стон.
Захвърлях огнената риза
на протуберансите от гняв,
щом в други измерения навлизах
през поглед кестеняв.
Ти бе плеяда сладко грееща
и озарила моя свят,
а лъвското ти благородство вееше
достойно гривест звездопад.
Как да опиша лудостта
неразгадана в дълги нощи,
щом вехне всяка красота,
изречена немощно.
С увереност на хубавица
до теб вървях напето,
макар че в делничните дрехи
празнувах битието.
Сечахме нашите пъртини
сред гъсталак многовековен.
Два корена събрахме
в един безкраен корен...
© Диана Кънева Todos los derechos reservados