... бих продавал... познайте какво?
- Надежда! Надежда за всички...
Джани Родари
***
В празното време пак ли се скри?
Аз го познах в календара.
Безплатна надежда ела си вземи -
частица от моята вяра.
Самичка по пътя към мене тръгни -
ще чуя гласа ти в зората,
тихо събирай крехки лъчи,
недей да събуждаш цветята.
Почакай малко в ранния хлад,
спомни си за миг топлината,
хиляда минути на морския бряг...
Недей да живееш в два свята.
Обичам да гледам как времето спи
и болките нищо не значат.
Надежда, надежда ела си вземи
в съня под морни клепачи.
лято 2004
© Венцислав Янакиев Todos los derechos reservados