Любовта е като море, в което вълните на болката се сменят с тези на щастието. В него можеш да плуваш безкрайно, но внезапно е възможно и да се удавиш...
Не бива да се учудваш на нищо,
което става по Земята -
защото е мръсник късметът,
а грешница - душата.
Животът носи изненади! Не ги приемай
с озлобление! Те просто идват да покажат,
че всичките ни думи и дела
си имат своите последствия.
И ако искаш да прогледнеш
за хубавите му страни,
то трябва да преминеш първо
през много горест, обиди и лъжи!
Едва тогава ще успееш
да оцениш възможността
щастлив си колко, че живееш
и че познаваш любовта.
Понякога те наранява,
друг път те прави щастлив.
Но е нужно да вярваш в нея,
дори и когато боли...
А миговете най-прекрасни,
когато в огъня ú гориш -
живей ги, сякаш са последни
и на любовта благодари
затуй, че в този свят безбрежен
и в лудостта на този век
от съществото в твойта кожа
създала е щастлив човек!...
© Радослава Антонова Todos los derechos reservados