9 ago 2018, 11:22

*** 

  Poesía
522 2 4

Изглежда че и август е различен –

дъждът и тази нощ не ме отмина

почти до съмване изсипваше проклятия

по видело от теб да си отида...

и не е моя тази утринна пътека

по пясъка притихнала в очакване

вълните не са мои нито изгревът

прелял навън като отпращане ...

дори и август не е същият

като че ли за нещо ме наказва

опитвам се да събера следите ни

а той ми праща дъжд и ги замазва...

Денем пъпли в някакви съмнения

с най-жълтите си рози ме залъгва

изглежда съм в немилост по рождение

щом всеки път на прага ме препъва...

... а аз пресмятам в белези пътеките –

с избродените плащам да те имам

през август са различни даже птиците

изтръгнали крилете ни – отлитат...

 

© Бехрин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??