7 abr 2020, 22:31

*** 

  Poesía » Civil
631 1 0

Понеже нямам с какво,

ето на:

ще ви нахраня със вера.

Н.Й.Вапцаров

 

Ще дойде ден. Ще се събудим...

Пред нас врати сами ще се отворят...

Навън ще литнем.. Тъй учудени

ще търсим глъбини в простора...

Ще доловим напълно изумени,

че музика от врабчов хор извира...

Пропусналите майското цъфтене

на плод в растежа ще се взираме...

Ще чуваме тревите как си шушнат...

Нозете ни асфалта ще целуват...

Ще бъдем радостни, великодушни...

...За свят такъв аз днес бленувам.

Живодар Душков

 

7 април 2020 г.

Русе

© Живодар Душков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??