Лежиш - тъмнина е.
В ума ти самота е.
А той лежи до теб, разголен,
само във съмнения облечен.
Дъхът неравномерно е разсечен,
чувайки го, чувстваш се нищожен
и подлъгващо смутен -
в миг от спомени си победен.
Очите, вперени в тавана -
учестеното ми дишане ме изморява
и без сили ме оставя.
Сърцето ми обърква се и полудява -
сякаш гръдният ми кош се разглобява.
Ребрата от надежди - те пропадат
и сърцето вече няма нищо дет' да го спасява.
Костите пробиват път през него
и вътрешността ми в кръв се наводнява.
Лежа и треската ме сполетява -
животът ми по кожата се изпарява.
Сълзите ми преливат, ослепявам.
Прегръщам те и в съня си вечен се спасявам.
© Гергана Todos los derechos reservados