28 nov 2009, 12:26

* * * 

  Poesía » Otra
718 0 4

 

 

 

                                                        През хиляди очи,

                                                        без дъх,

                                                        но с вяра,

                                                        пребродих светове

                                                        по пътя към дома.

                                                        Надежда в мен таеше се,

                                                        прозорецът да свети.

                                                        И две очи,

                                                        без глас останали,

                                                        да блеснат.

                                                        Не е за всеки

                                                        корабът на Одисей.

                                                        Итака е мечта.

                                                        А  Пенелопа - блян.

                                                        Сбогуване.

                                                        Памет или знак.

                                                        Милост или обич.

                                                        .............................

                                                        Не отливайте от

                                                        чашите.

                                                        Отпийте радост.

                                                       

                                                       

                                                       

 

 

 

 

© Атанас Ганев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Добър е пътят към дома за изстрадалия лирически герой,
    останал без дъх , но с вяра...

    не всеки е роден да бъде скитник
    не всеки има кораб от мечти
    не всеки ден безкрилието литнало
    е слабост...
    просто СИ!!!!
  • Ако Пенелопа е блян, то дано поне радостта не е само мечта! Поздрав, Наско!
  • Докосваш душите със този стих, Атанасе!
    Поздравления!
  • Поздрави!
Propuestas
: ??:??