31 may 2012, 13:38

А гумичката трие, трие... 

  Poesía » De humor
936 0 20

Заглавието е от стих на Андрей Германов

 

 

При мене няма джаста-праста
и вътрешна борба със словото.
Оставям молива на масата
и гледам сутринта – готово.

За да изцицам оня свише,
оставял съм по 2-3 молива!
Пак пишат, не че да не пишат,
но много се задраскват, моля ви.

С един, с един. И друго важно –
да не разтягаме локума! –
това забравих да ви кажа:
до моливчето турям гума.

Те тая гумичка е крива,
та чак понякога ме плаши.
Защото смисъла изтрива,
а не посяга на талаша.

На нея да се сърдим, друже,
за хубавото и за лошото.
Ти имаш ли да ми услужиш?
Да пратиш твоята по пощата?

Или по вятъра пратú я.
Дай óвреме. Че иде час,
оная, дето ще изтрие
написаното. Че и нас.

 

© Райчо Русев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??