18 may 2006, 21:31

А,казваха раздялата, че не боли 

  Poesía
1140 0 16

А, казваха раздялата, че не боли!
Болели само парещите длани.
Болели, както никога преди,
от допира на старите пожари.

Раздялата е тиха, не боли -
ми казваха. - И няма да те мами.
За сбогом бликвали сълзи,
а нямало е кой да ги пожали.

Раздялата разбрах, че не боли.
Боли светът, изгубен безвъзвратно.
В опустелите ти друмища вали,
щом няма път за връщане обратно.

Раздялата е тиха и достойна
и няма болка в нейните недра,
щом дрехата си е свалила, тъй спокойно
и е облякла в нея твоята душа.

© Росица Петрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??