24 feb 2022, 10:25

A някой луд си прави оригами 

  Poesía » Civil
211 5 8

По  свилените клепки на нощта ми
брокатените капчици блестят,
а някой луд си прави оригами,
играе си на мощен и богат.


И в локвите звезди са отразени,
градът е приласкан от топъл дъжд.
Играят си на Господ джентълмени...
Играта се играе по веднъж.


Полюшва се звезда – аха̀, да падне,  
но детски сън планетата крепи.
Месиите траят кратко – ден до пладне...
и пак ще цъфнат  хиляди липи.


Земята ни е топка в детски длани,
а Господ, всички знаят е любов.
От лудостта ви, господа, да брани,
Той чудесата свои е готов.

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??