Аз и ти
Ти искаш да ме държиш настрана от своите проблеми,
но те едва ли от моите са по-големи...
Не ме предпазвай, няма от какво,
не си задавай ти въпроса какво ще стане утре и защо?
Страх? За да се влюбиш не е нужен,
дори обаче ти да го изпитваш днес,
утре ще го сметнеш за ненужен,
защото утре не е като днес!
Пиеш ли, и аз в момента пия,
преди си пил за утрешния ден,
за загуба, за тия, за ония,
но никога заради мен...
А колко пъти гаснех в ръцете ти,
и в устните ти утолявах свойта жажда,
идеше ми да се моля на нозете ти,
за любов, но не, отказах се, душата щеше да разяжда!
Мислиш ли, и аз в момента мисля.
За миговете хубави със теб,
мисли, и аз ще продължавам
да смятам, че си точният човек!
А хората измамливи, неземни,
направиха ме не каквото бях,
и тебе също, но са ни потребни,
дори и да умираме от страх!
И въпреки тях, аз пак ти вярвам,
знам също, че повярва в мене ти,
дори, за никаквото малко щастие,
си заслужава да си кажа: “Аз и ти”
© Евелина Ангелова Todos los derechos reservados