21 mar 2010, 12:37

Абстракция на любовта 

  Poesía » De amor
770 0 3

Описвам нещо с очите си  върху бялата стена.

Създавам абстракция от невидими форми.

Облечена в червено и черно танцува една  суета,

а беден цигулар разплаква струните със тъга.

 

Непознат господин подминава с уханна роза в ръка,

облечен в костюм и обут в лъскави, черни обувки,

бърза към моста, от който му маха красивата госпожа.

Навярно е млада госпожица, чакаща любими целувки.

 

По улицата идва шумно ръждясал, стар велосипед.

Кара го един младеж и вози своята девойка обична.

Слънцето им се усмихва и щастливи политат напред.

Озарени от тъй сладката първа любов нетипична.

 

От пейката в този миг се изправят една жена и едни мъж.

Ръцете им са загрубели, лицата от годините им остарели.

Но още те усещат аромата на нивите със цъфналата ръж

и бият все тъй истински сърцата им незаменимо влюбени.

 

А тя не спира да танцува, онази пуста червено-черна суета.

Върти се, спуска се и вие като една свещена грехота.

Самотница е тя, сама танцува власа за двама на страстта.

Проклета някога от завистта, рисувам себе си на таз стена.

© Ивелина Емилова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря за милите думи. Прегръдка и от мен
  • Идеята-допадна ми много,ти-като емоционалност.Усмихвам се на бързината в набирането на текста/разменени буквички/,това за да ги корегираш ,преди да ...Прегръдка!
  • Прекрасно е!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=R6UeT9G4fbE&feature=related
Propuestas
: ??:??