Във ада съм днес. И ти ли ще идваш?
Живее се лесно – просто гориш
и няма избори тежки, не питаш
"Ще бъдеш ли утре? Дали ще сгрешиш?"
Тук няма значение какъв си ти всъщност.
Всеки ход е винаги грешен!
Тук всеки е нищо, дори до абсурдност,
банално безгрешен – ти просто си смешен.
С крясък пристигаш. Ще бъдеш ли чут?
О, да! Полита горяща стрела.
Днес в ада си влязал. Вече си шут
с букет лалета смешно в ръка.
И понеже е всичко тъй лесно
тук, потънал във края,
изглежда ти сякаш е честно...
Дали пък не си попаднал във Рая?
Е.И.
© Елена Todos los derechos reservados