27 abr 2013, 16:00

Ах, здравейте, госпожо Мечта 

  Poesía » Otra
1392 0 24

Ах, здравейте, госпожо Мечта,

щях за малко да ви подмина,

накъде с тази тежка торба,

как е вашата вярна половина.

 

Помня нашия пролетен бал,

всички искаха с вас да танцуват,

вий излъчвахте дързост и чар,

отстрани благородно ревнувах.

 

Нямах розова рокля с воал,

нито вашите златни обувки,

бях с кенарена блузка и шал,

плетен с радост от баба на дупки.

 

Пях на вашата сватба, Мечта,

подарих ви онази картина,

вложих цялата своя душа

във натюрморта с пъпеш и диня.

 

После винаги питах за вас,

много поздрави все ви изпращах,

а на срещите с бившия клас,

ваш′то място с надежда предплащах.

 

Извинете, увлякох се май,

по лицето ви сянка премина,

ще се радвам да пиеме чай,

имам сладко от вишни и минало.

 

© Ивон Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??