Стоя и продавам сладолед.
Изведнъж гледам - айсберг!
Почувствах се като Титаник в нощта
и очаквах своята съдба.
Айсбергът при мен се спря
и продума, облизвайки уста.
"Искам сладоледче за левче аз сега,
иначе ще потънеш с мен на лунна светлина"
Със смирен глас казах ù "Ей сега!"
Разбит от нейната убийствена миризма!
От тогава до сега помня сладоледената си съдба
и за сблъсъка си с айсберга в лятната горещина!
© Красимир Цуцов Todos los derechos reservados