6 feb 2008, 15:42

Ако бях поет... 

  Poesía » De amor
1025 0 32
 

      АКО БЯХ ПОЕТ...

 

 

Ако можех да те взема

от своя сън в един куплет,

една балада, стих, поема...

Да бях поне за миг поет.

 

 

Тогава щях да те извая

с най-трептящите слова -

поели юга, взели рая

в крехка люлка - утринта.

 

 

Щях с перо да ги опиша -

най-красивите очи...

със чудата тайна ниша,

сбрала тихо свян в лъчи.

 

 

После с люлякови думи

ще рисувам миг по миг,

как по пусти зимни друми

пролет идва с твоя лик.

 

 

И в коси ще те целуна,

с очи, побрали трепет в ред,

от стих - копнеж безумен...

Ако бях за миг поне поет!

 

04.02.08.

© Ивайло Яков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??