21 may 2020, 10:33

Ако искаш... 

  Poesía » De amor, Filosófica
878 3 1

Ако искаш, можеш да ми се случиш.
Накрещях се. Измолих. Изплаках.
За два живота напред се научих, 
че толкоз те нямам, колкото чаках. 
Вече не скитам по пълните гари. 
Нямам взор теб с очи да позная. 
Спрях да се скитам немили-недраги. 
И за мишките, котка не ми се играе. 
Аз съм тук. Ако щеш ме поискай... 
Нямам нищо за продан и даром. 
Туй, което съдбата ми е написала, 
искам Ти да си, че да съм благодарен. 
Ако искаш можеш да ми се случиш. 
Твоя работа. Нищо не обещавам. 
Знай, че по-верен съм даже от куче. 
Дом бъди ми! За да остана... 

 

Стихопат. 
Danny Diester 


 

© Данаил Антонов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "Дом бъди ми! За да остана..." - красиво...
Propuestas
: ??:??