Ако любов няма,
светът ще е безкрайно пуст.
Ако любов няма,
като слепци невиждащи ще бъдем ние.
Ако любов няма
ще бъдем глухи за вълшебствата край нас.
Ако любов няма
ще тънат в мрак душите всеки миг.
Ако любов няма
светът ще бъде черно-бял.
Ако любов няма
безсмислено ще бъде съществуването ни в духовна сивота.
Ако любов няма
безразличието страшно ще властва над света.
Ако любов няма
Човеците ще чезнат като сенки в мъгла.
Ако любов няма,
защо ли да го има пък света?
Ако любов нямам
Проклети да са всички, що убиват вярата в любовта.
Ако любов нямам
ще я изровя аз от пепелта,
и всяка мъничка частица аз ще залепя,
за да възкръсне като феникс тя от пепелта.
Ако любов нямам
повярвайте, ще я открия аз…
© Росица Todos los derechos reservados
А любовта-има я! Който търси-намира!