6 jun 2009, 10:48

Ако ме искаш... 

  Poesía
2565 0 20

Ако ме искаш кротка и смирена,

създай ми свят от скука и печал.

Ще бъда сива и ненаранена...

... изстинала. А ти ще бъдеш цял.

 

А искаш ли ме пролетна стихия,

повикай дъжд, повикай ураган.

Аз ще се слея с тях. Ще те открия

и огнена целувка ще ти дам.

 

А може би ме искаш неизменно

до себе си във всички цветове.

Усмихната и плачеща, ранена,

но силна като корабно въже.

 

И в миг - от гръмотевична и бясна,

превръщаща се в нежен аромат -

неуловим и дързък, и опасен,

и твой... Но често пъти непознат.

 

Ако ме искаш, трябва да си силен.

Най-силният от всичките мъже.

В ръцете ти да мога да се скрия,

да съм жена, и майка... и дете...

 

Във дните ти да бъда чернобяла

понякога. И ти да ми простиш.

Със мен едва ли ще достигнеш Рая...

Но, моля те, не спирай да вървиш.

© Ева Корназова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??