Светът е пълен с омраза и лъжи,
светът е пълен с разбити мечти.
Светът е наситен с болка и тъга,
но светът си е устроен така.
Ако мога да избирам моя свят,
той на красота ще е богат.
Няма да има измами и лъжи,
няма да има погубени мечти.
Ако мога да избирам къде да живея,
ще избера морето - близо до кея,
или може би на връх във планината,
за да се любувам сутрин на зората.
За да мога всяка заран - призори,
да посрещам първите лъчи,
които носят сбъднати мечти,
които ми даряват свят без лъжи.
А вечер да се взирам в небето- безкрайно,
което с нощта уговаря се тайно,
да пазят света ми от убийци и лъжци,
които го погубва, като вършат злини.
Ако мога да избирам как да живея,
ще избера да обичам, танцувам и пея.
Ще избера да нося любов и топлина,
които даряват надежда на всяка душа.
Ако мога да избирам с кого да живея,
ще избера хората, с които се гордея.
Защото те могат да обичат и прощават,
а на грешниците втори шанс да дават.
Ако мога да избирам мъжа на моите дни,
тогава ще избера този от моите мечти,
този, който няма да ме мами и наранява,
а с любов и нежност да ме дарява.
Но светът едва ли е устроен така,
да може да сбъдва всяка мечта.
Затова не мога да избирам сама
как искам да е устроен света.
Но, аз мога само да помагам,
и може би след време - предполагам,
светът наистина да се промени,
та мир и любов в него да се възцари.
© Зори Георгиева Todos los derechos reservados