Mar 30, 2013, 12:40 PM  

Ако мога да избирам 

  Poetry » Other
581 0 0

Светът е пълен с омраза и лъжи,

светът е пълен с разбити мечти.

Светът е наситен с болка и тъга,

но светът си е устроен така.

 

Ако мога да избирам моя свят,

той на красота ще е богат.

Няма да има измами и лъжи,

няма да има погубени мечти.

 

Ако мога да избирам къде да живея,

ще избера морето - близо до кея,

или може би на връх във планината,

за да се любувам сутрин на зората.

 

За да мога всяка заран - призори,

да посрещам първите лъчи,

които носят сбъднати мечти,

които ми даряват свят без лъжи.

 

А вечер да се взирам в небето- безкрайно,

което с нощта уговаря се тайно,

да пазят света ми от убийци и лъжци,

които го погубва, като вършат злини.

 

Ако мога да избирам как да живея,

ще избера да обичам, танцувам и пея.

Ще избера да нося любов и топлина,

които даряват надежда на всяка душа.

 

Ако мога да избирам с кого да живея,

ще избера хората, с които се гордея.

Защото те могат да обичат и прощават,

а на грешниците втори шанс да дават.

 

Ако мога да избирам мъжа на моите дни,

тогава ще избера този от моите мечти,

този, който няма да ме мами и наранява,

а с любов и нежност да ме дарява.

 

Но светът едва ли е устроен така,

да може да сбъдва всяка мечта.

Затова не мога да избирам сама

как искам да е устроен света.

 

Но, аз мога само да помагам,

и може би след време - предполагам,

светът наистина да се промени,

та мир и любов в него да се възцари.

 

 

 

 

© Зори Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??