Ако можех
Ако можех да съм птица бяла –
със разперени крила
в лазура чист бих полетяла...
Ако можех бяло облаче да стана –
огъня горещ с дъждец ще загася,
болката в сърцата с себе си ще отнеса...
Ако можех в вятър аз да се превърна –
земните тайни бих разгадала
и заедно с Утрото бих отлетяла...
© Пенка Обновенска Todos los derechos reservados