Aко стихове умело можех да пиша,
щях да обрисувам свят красив,
щях на слънцето с висулка лед да изпиша,
че нямам място в тоя свят жалостив.
Нямам място Аз – Свободата,
лека феерия от цвят и звук,
копнежът ми достига чак Луната,
но на Земята не срещнах като мене друг.
Нямам място Аз – Тревогата,
вечната сестра на мъките човешки,
дълго все избягвах хората,
но те ме срещаха във своите грешки.
Нямам място Аз – Вярата!
Хиляди съдби от мене се поправиха,
но човеците бързо загубиха мярата
и изоставих ги и аз, защото ме забравиха.
Нямам място Аз – Надеждата,
от този свят студен бързам да се отрека,
лоши постъпки хорски ми прокъсаха одеждата
и със сълзи на очи нея сега ще съблека.
Нямам място Аз – Щастието,
но винаги прегръщам ви сърдечно,
не усещате присъствието ми в малките неща,
но тук съм и мисля да остана вечно!
Нямам място Аз – Светлината,
но винаги към Вас намирам път
и с моите посестрими - Любовта и Добрината,
често в рай превръщаме този земен кът.
Ако можех да пиша поезия – щях!
Щях да Ви кажа как да живеете,
но тук много за кратичко бях
и ще Ви ще оставя да го правите така, както умеете!
© Десислава Консулова Todos los derechos reservados