22 abr 2006, 22:46

Ако можех... 

  Poesía
691 0 8
Ако можех да погледна света с други очи,
бих променила много неща...
Бих накарала сърцето вече да не скърби,
а хората да не усещат пронизваща студенина...

Ако можех да докосна нечия човешка душа,
шях да изтрия всеки спомен, носещ сълзи...
Само с един поглед мъката щях да изцеля,
и да изтрия на детето мокрите очи...

Ако можех да давам криле,
щях да ги подаря на всяко бездомно същество...
За да може към шастието и радостта да се понесе,
и да намери мястото си, от това тук по-добро...

Ако можех да подарявам на всеки усмивка,
щях да съм винаги засмяна...
И ако всеки ми се усмихваше в замяна, щях да съм истинска щастливка...
Само да можех да направя тази промяна...

Ако можех на всяка изстинала душа
да дам поне мъничко любов...
Болката с обич щях да заменя,
и с надежда да е денят нов...

Ако можех... Само да можех да го сторя...
Да имах сили и безгрешни очи...
Само да можех на езика на болката да проговоря...
Само да можех да спирам с усмивка сълзи...

Само да можех...

© Александра Матеева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??