Като Ищар - Акадската Богиня...
Красивата Инана - в Пантеон...
Понякога потребни са години,
за да узрее сочна като плод...
Понякога се ражда и за миг...
За миг родена, любовта е песен...
Но може да докосне като дим...
И като дим безследно да изчезне.
Тя няма дом. И броди все сама.
И няма стряха. Скита с ветровете.
Не чука на отворена врата...
Направо влиза... Там, където свети.
© Людмила Билярска Todos los derechos reservados
Поздрави!